מכתב התפטרות – מתי צריך להגיש את המכתב?

מכתב התפטרות – מה צריך לדעת? 

עובד המעוניין לעזוב את מקום עבודתו, הן אם על מנת למצוא מקום עבודה אחר והן אם מכל סיבה אחרת, מחויב על פי חוק בהגשת מכתב התפטרות למעסיקו מבעוד מועד. הדרישה להגשת מכתב זה מעוגנת כאמור בחוקי העבודה בישראל, ומטרתה העיקרית היא לספק למעסיק פרק זמן מסוים בו יוכל להיערך לעזיבת העובד, למצוא מחליף מתאים וכו'. כמה זמן בטרם הפסקת מועד העבודה מחויב העובד בהגשת מכתב התפטרות ומה עלולות להיות ההשלכות במקרים בהם העובד אינו עומד בדרישות אלו?

מכתב התפטרות

אופן תשלום השכר והוותק במקום העבודה קובעים את מועד הגשת מכתב התפטרות

מועד הגשת מכתב ההתפטרות לו מחויב העובד על פי חוק נקבע בין השאר על ידי המאפיינים של אותו עובד במקום עבודה זה, ובעיקר – הגדרת העובד לצרכי שכר (כלומר – האם העובד מקבל שכר חודשי או שעתי) והוותק של העובד באותו מקום עבודה. ככל שהעובד מועסק באותו מקום עבודה לאורך זמן רב יותר, כך ההתראה שעליו להעניק למעסיק ארוכה יותר. הן עבור עובדים על בסיס שכר חודשי והן עבור עובדים שעתיים, בחודשים הראשונים לעבודה באותו מקום עבודה, על מכתב ההתפטרות להיות מוגש פרק זמן קצר יחסית לפני הפסקת העבודה. במהלך ששת חודשי העבודה הראשונים יש לתת התראה של יום עבור כל חודש עבודה, ובמקרה של עובד שעתי תנאי זה תופס גם לגבי השנה הראשונה כולה. עובד המקבל שכר חודשי, לעומת זאת,צריך להוסיף יומיים וחצי של התראה עבור כל חודש נוסף שעבד, החל מהחודש השביעי ועד לסיום שנת העבודה הראשונה. לאחר מכן, עולה פרק הזמן לו מחויב העובד להגיש מכתב התפטרות מראש באופן עקבי, על פי תקופת ההעסקה.

מה עלולות להיות ההשלכות של אי עמידה בדרישה להגשת מכתב התפטרות מספיק זמן מראש? ובכן, אלו תלויות בתנאים הספציפיים עבור כל עובד ועובד ומקום עבודתו, היחסים בין העובד למעסיק, עד כמה פוגעת ההתראה הקצרה (או היעדר ההתראה) במקום העבודה וכו'. כעיקרון, עלולה להיות פגיעה ב- פיצויי פיטורים, כמו גם בתנאים אחרים המעוגנים במסגרת זכויות העובד בישראל. במקרה ואתם מעוניינים להתפטר אך לא הענקתם התראה ארוכה מספיק, מומלץ להתייעץ עם עו"ד דיני עבודה. לעיתים, הוא ימליץ לכם "לסחוב" עוד כמה ימים או שבועות במקום העבודה, על מנת להימנע מההשלכות השליליות שעלולות להיות להתפטרות ללא התראה מספקת.

במשרדי תיהנו מליווי אישי, זמינות ומחויבות לזכויותיכם.

מבטיחה לחזור בהקדם לפנייתכם.

קצת עליי

אני לוטם מסיקה, עורכת דין לדיני עבודה עם ניסיון של למעלה מ-13 שנים. אני מלווה ומייצגת מעסיקים ועובדים בתיקים מורכבים בבית הדין לעבודה ובהליכי גישור, תוך מתן ייעוץ משפטי מקצועי, אישי ומדויק.

את משרדי, הממוקם בכפר יונה, הקמתי בשנת 2011 מתוך מחויבות להעניק ללקוחותיי ליווי משפטי המותאם לצרכיהם. כבוגרת קורסים מתקדמים בגישור ובדיקת שכר מוסמכת מטעם משרד העבודה, אני מספקת פתרונות משפטיים אפקטיביים תוך שמירה על דיסקרטיות מלאה. מוזמנים ליצור קשר לתיאום פגישה ולייעוץ משפטי בתחום דיני העבודה.

ARTICLES

מאמרים ומידע מקצועי בנושא פלילי

האם ניתן להפקיד משכורת לחשבון מוגבל?

כמעט לכל אחת ואחד מאיתנו יש חשבון בנק איתו אנחנו מתנהלים באופן שוטף. חשבון בנק פעיל מאפשרת לנו לבצע מגוון

שנה טובה מתחילה בהערכות נכונה…

תקופת החגים בפתח ועימה מגיע לפתחם של המעסיקים גם נושא זכויות (וחובות) העובדים בתקופה זו: ימי חופשה, עבודה במהלך חול

פיטורים שלא כדין

פיטורים שלא כדין: מורכבות משפטית וזכויות העובד במשפט העבודה הישראלי בעולם העבודה המודרני, היחסים בין מעסיקים לעובדים מוסדרים על

תפריט נגישות

יש לכם שאלה? צרו איתי קשר!