אחד העקרונות הידועים והמוסכמים ביותר בעולם העסקי ובכלל, הוא שלקבוצה מאוגדת של אנשים תמיד יהיה יותר כוח מאשר לפרט היחיד – על עקרון זה בדיוק מתבסס הביטוח הקולקטיבי. כאשר ביטוח נרכש על ידי קבוצת עובדים מאוגדים, הוא יהיה הרבה יותר אטרקטיבי מבחינות שונות ומגוונות. אז מהי בכלל המשמעות של ביטוח קולקטיבי? מהם תנאי הסף לרכישתו? והאם כל הסיפור הזה באמת משתלם? כל התשובות במאמר הבא.
מהו ביטוח קולקטיבי ואיך הוא קשור לעניין של עובדים מאוגדים?
ביטוח קולקטיבי הוא למעשה ביטוח עבור קבוצה של אנשים או עובדים שהתאגדו.
ישנם 2 תנאים בסיסיים המאפשרים לרכוש את הביטוח הקולקטיבי על פי חוק:
- על הקבוצה למנות לפחות 50 אנשים.
- האנשים המרכיבים את הקבוצה, חייבים להיות בעלי מאפיין זהה אחד לפחות.
ביטוח קולקטיבי יוצע לעובדים מאוגדים לרוב על ידי סוכני חברות הביטוח השונות, או על ידי המעסיק כחלק מהתנאים שמקבלים עובדי החברה. סוג הביטוח הזה יתאפיין במספר הטבות אשר לא ימצאו בביטוחים הפרטיים כמו למשל – מחיר נמוך יותר, תנאי פוליסה משופרים, התאמה גמישה לחברי הקבוצה ועוד. הסיבה לאותם תנאי ביטוח טובים יותר טמונים בכך שחברות הביטוח רוצות לאסוף כמה שיותר לקוחות, ולכן שמדובר בקבוצה גדולה של לקוחות פוטנציאליים הן מוכנות להתפשרויות שונות ולהוזלה במחיר. בנוסף, בביטוח קולקטיב כל חברי הקבוצה יזכו לאותם תנאים ביטוחיים ואותה פרמיה.
מהם היתרונות בביטוח קולקטיבי ואיך זה בא לידי ביטוי?
ביטוח קולקטיבי מבוסס על התנאים המשופרים ועל הכדאיות שלו, בזכות הכוח של עובדים מאוגדים יחד שיכולים להשיג יותר. השאלה היא איך אותו כוח מאוגד בא לידי ביטוי בביטוח הקולקטיבי? – הנה למשל כמה מהיתרונות המרכזיים:
- מחיר נמוך – עלות הפרמיה החודשית תהיה נמוכה יותר מאשר ביטוח שנרכש באופן פרטי. הסיבה לכך יכולה להיות גם הוזלה לקבוצה מאוגדת מצד חברות הביטוח, וגם מעסיק אשר רוצה 'לצ'פר' את העובדים שלו בהטבה כחלק מתנאי העבודה.
- תנאים וכיסוי ביטוחי – חברות הביטוח מניחות שלא כל העובדים ינצלו את הפוליסה שלהם, ולכן התנאים הכיסויים בביטוח הינם משופרים ונוחים. מעבר לכך, הם שוויוניים עבור כולם במידה שווה ומותאמים לאופי חברי כל קבוצה במיוחד.
- המשכיות – רוב חברות הביטוח מאפשרות רצף ביטוחי לעובד, גם כאשר הוא עזב את מקום העבודה בו היה מבוטח. כלומר, מחיר הפרמיה החודשית עלול לעלות אך התנאים ישארו זהים.
- הצהרת בריאות – בביטוח קולקטיבי אין צורך בהצהרת בריאות אישית. זה חשוב בעיקר עבור עובדים אשר היו צריכים לשלם הרבה יותר בשל בעיה רפואית מסוימת, אך יזכו לתשלום פרמיה נמוך בזכות הכוח הקולקטיבי.
- משפחה ממעגל ראשון – גם בני משפחה ממעגל ראשון יהיו זכאים להיכלל בתנאי הביטוח הקולקטיבי.
סיוע מומחה וייצוג עובדים בבית הדין לעבודה
הכדאיות של ביטוח קולקטיב משמעותית בין כל סוגי הביטוחים השונים. אחד הדברים עליהם עובדים רבים שמים דגש בתנאי פוליסת הביטוח, הוא הליווי המקצועי אותו הם מקבלים שכן הביטוח הקולקטיבי מהווה גם כתובת לפניות במצבים שונים.
בדרך כלל ברוב הביטוחים הקולקטיביים יש סוכן או אחראי ביטוח, שדואג לאינטרסים של חברי הקבוצה המבוטחים מול חברות הביטוח. בנוסף, כחלק מהתנאים הביטוחיים ניתן ייצוג של העובדים המבוטחים בבתי הדין לעבודה במקרה הצורך. המומחה הביטוחי יוכל לסייע לעובדים בהגשת תביעות לחברות הביטוח וכן להוות גורם שתמיד ניתן לפנות אליו בהקשר הביטוחי ולדעת, שתקבל ייעוץ וליווי מקצועי והוגן.
אילו סוגי ביטוחים קולקטיביים קיימים?
ישנם סוגים רבים של ביטוחים שניתן לעשות באופן קולקטיבי.
הנה כמה מהנפוצים שבהם:
- ביטוח בריאות קולקטיבית.
- ביטוח תאונות אישיות קולקטיבי.
- ביטוח מחלות קשות קבוצתי.
- ביטוח אובדן כושר עבודה קולקטיבי.
- ביטוח שיניים קבוצתי.
- ביטוח ריסק קבוצתי.
לסיכום – ביטוח קולקטיב רוכשים עם פרש קונספט
במידה ועדיין אין לכם עדיין ביטוח קולקטיבי בחברה או בארגון שלכם, וגם במידה ויש לכם אחד אבל אתם מעוניינים לבדוק אותו – הכתובת שלכם היא פרש קונספט.
בעת רכישתו יש צורך לשים לב למספר דברים ונקודות חשובות כי כפי שידוע לכולנו, גם לחברות הביטוח יש את האינטרסים שלהן. עם חברת הייעוץ המובילה פרש קונספט, תוכלו לקבל ייעוץ מקצועי ומותאם, אשר יוביל אתכם בדרך הבטוחה לביטוח קבוצתי שיתאים בדיוק בשבילכם. עובדים מאוגדים, ויעלה לכם הרבה פחות.