אם אתם עובדים שכירים, חשוב שתכירו את זכויות העובד, החל משלב הקבלה לעבודה וכלה בסיום יחסי העבודה עם המעסיק, בין אם בגלל פיטורין או בגלל פרישה. כדאי לדעת קצת יותר על הנושא של חובות מעסיק.
כשכירים יש לכם זכויות רבות כולל קבלת סעד משפטי אם המעסיק בוחר להתעלם מהחוק. כדי להתמודד עם מעסיק שאינו שומר על הזכויות שלכם, כדאי שתכירו את הזכויות הללו כפי שנקבעו בחוק (שמעדיף את העובדים על פני מעסיקים).
אז אם אתם יודעים מהן הזכויות שלכם וחושבים שהן הופרו, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לקבל הגנה ובתקווה, לפתור את הבעיה.
רוצים לקרוא מידע על תשלום הוצאה לפועל>>
-
ללמוד מה אומר החוק על חובות מעסיק
אם אתם חושבים שהזכויות שלכם מופרות, הצעד הראשון הוא לברר אם מדובר באירוע שאינו חוקי. קיימים כמה סוגי הפרות עיקריים:
- אפליה והטרדה מינית
- אי תשלום שכר
- כל דבר אחר
לאחר מכן, בדקו אם לטענה שלכם אכן יש תוקף. זאת תוכלו לעשות באמצעות כמה דרכים:
- לחפש מידע באינטרנט על זכויות עובדים כדי לראות אם המקרה שלכם מוזכר בחוקי העבודה.
- לקרוא את חוקי העבודה במלואם. שימו לב, במקרים שבהם ההפרה היא פלילית יתכן שהיא תופיע בחלקים אחרים של החוק.
- להתייעץ עם עורך דין המתמחה ביחסי עבודה.
- לנקוט בצעד רשמי
השלב הבא הוא לדווח למעסיק במכתב רשמי על הנושא המטריד אתכם. הסבירו את המקרה שלכם, אם אפשר צרפו ציטוטים ישירים מהחוק כדי לחזק את טענתכם. וודאו שהמכתב שלכם חתום ומתוארך.
את המכתב תוכלו להעביר למעסיק בשתי דרכים:
- להגיש את המכתב באופן אישי למעסיק. חשוב שעל המכתב יתנוססו: החותמת הרשמית של המעסיק, חתימה בכתב ידו ותאריך הקבלה. אם תבחרו בדרך זו דאגו שהוא יחתום על שני מכתבים, כך שיישאר לכם עותק מקורי של המכתב.
- לשלוח את המכתב למעסיק בדואר רשום. התאריך וחותמת הדואר על הקבלה שתקבלו מהדואר יהיו הוכחה משפטית שבה תוכלו להשתמש בבית המשפט.
אם המקרה שלכם קשור לאפליה או להטרדה מינית, החוק קובע שהמעסיק חייב לנקוט באמצעים סבירים, בנסיבות העניין, כדי למנוע זאת. אם המקרה שלכם נופל לקטגוריית ׳כל דבר אחר׳, המעסיק אמור לפתור את הבעיה תוך כשבועיים. אם הבעיה שלכם קשורה לאי תשלום שכר, אתם לא צריכים להודיע למעסיק, ויכולים לדלג לשלב הבא.
- לבקש את הגנת בית המשפט
אם המעסיק לא עונה או לא פותר את הבעיה, השלב הבא הוא לבקש הגנה מבית המשפט.
לידיעתכם, אסור למעסיק לפטר אתכם רק בגלל שהגשתם תביעה על הפרת הזכויות שלכם. אם זה קורה, אתם רשאים לתבוע מהמעסיק פיצויים. בית המשפט עשוי לפסוק לכם פיצויים בסכום גבוה, ואם מדובר בעובדים מעוטי הכנסה, תוכלו לבקש ייעוץ וייצוג משפטי חינם אין כסף ממשרד המשפטים. כי יש דבר כזה שנקרא חובות מעסיק.
מאמר זה נכתב בשיתוף >> https://www.ysshovot.com/