שאלות ותושבות

ניסוח חוזה העסקה הוא דבר מורכב. נדרש להבין את מהות העיסוק לצורך בחינה האם חל הסכם קיבוצי או צו הרחבה. נדרש להתאים את החוזה למתכונת העסקה ולתנאים שסוכמו עם העובד. מומלץ לשכור שירותי עורך דין לדיני עבודה לצורך עריכת חוזה העסקה, זה יחסוך למעסיק תביעות של עובדים בנוגע לתנאי עבודתם.

מומלץ להגיד את כללי המשמעת בחוזה העסקה ושהעובד יחתום שקרא והבין.

ככל שעובד מפר את ככלי המשמעת מומלץ להזמין את העובד לשיחת הבהרה / התראה וככל ומדובר בהפרה במידת חומרה גבוהה לשקול לזמנו לשימוע לפני פיטורים.

ככל ומעסיק מעוניין לפטר עובד, חלה עליו חובה לקיים שיחת שימוע ובמסגרתה לאפשר לעובד להעלות טענותיו ותשובותיו בקשר לעילות לזימונו לשימוע. יש לקיים את השימוע בהתאם לכללים הקבועים בפסיקה.

החוק והפסיקה קובעים תנאים לתחולת סעיפי סודיות וסעיפי אי תחרות.

מומלץ לעגן את ההתחייבויות בחוזה העסקה ולעמוד בדרישות החוק והפסיקה בעניינים אלו, על מנת שלמעסיק תהיה יכולת לאכוף את ההתחייבויות במקרה של הפרה.

מומלץ למעסיק לפנות לעורך דין לדיני עבודה לצורך בדיקת חוזי העבודה, תלושי השכר ודו"חות הנוכחות של העובדים בכדי לבדוק עמידת המעסיק בדרישות החוק ותשלום מלא הזכויות הקבועות בחוק לעובדים.

יציאה לחל"ת צריכה להיות בהסכמת המעסיק והעובד.

בתקופת חל"ת נשמרים יחסי העבודה אולם העובד אינו זכאי לשכר או לתשלום זכויות סוציאליות.

מומלץ להגדיר את הנושא בחוזה העסקה ושהעובד יחתום שקרא והבין.

מומלץ לעגן את הנושא בחוזה העסקה ולעמוד בדרישות החוק והפסיקה בעניינים אלו, על מנת שהמעסיק לא יהיה חשוף לתביעה. 

על מנת להחיל את סעיף 14 על יחסי העבודה ישנה חובה להחתים את העובד על הסכמתו לתחולת הסעיף בחוזה העסקה וכן להחתים את העובד על האישור הכללי בדבר תשלומי מעבידים לקרן פנסיה ולקופת ביטוח במקום פיצויי פיטורים. בנוסף על מעסיק להקפיד להפריש מידי חודש לעובד לרכיב פיצויים בשיעור של 8.33% מהשכר.

יצוין כי החלת סעיף 14 על העסקת העובדים מחייבת ויתור של המעסיק על כל דרישה להחזר הכספים ששולמו לקופה (למעט אם זכאות העובד לפיצויים נשללה מכוח החוק או בפסק דין). 

במקרה כזה העובדים יהיו זכאים לפיצויי פיטורים רק במידה שפוטרו מעבודתם על ידי המעסיק, ו/או אם התפטרו בדין מפוטר בנסיבות הקבועות לכך בחוק. במצב זה המעסיק יידרש להשלים לעובד את פיצויי הפיטורים, באופן שבו סכום הפיצויים המופקד בקופה יהווה 72% מסכום הפיצויים והמעסיק יידרש להשלים סך נוסף של 28% עבור השלמת תשלום הפיצויים. 

במקרה הזה אמנם המעסיק מפקיד לעובד בשיעור גבוה יותר מידי חודש (8.33% במקום 6%), אך היתרון בכך הוא שהכספים שהופקדו לקופה מהווים למעשה 100% מהפיצויים ולמעסיק אין חובת השלמה של סכומים נוספים בסיום העסקת העובד.

בנוסף, במקרה בו חל סעיף 14 העובד יהיה זכאי לפיצויים שהופקדו לקופה, בכל מקרה, בין אם העובד פוטר, או התפטר. הדבר חוסך התנהלות מיותרת של עובדים ומעסיקים בקשר לפיטורים הקשורה בעניין תשלום ו/או הימנעות מתשלום פיצויי פיטורים.

לא. לא ניתן להחיל את ההסדר רטרואקטיבית. מכאן החשיבות של עריכת חוזה העסקה מסודר עם העובדים והסדרת תחולת סעיף 14. 

במשרדי תיהנו מליווי אישי, זמינות ומחויבות לזכויותיכם.

מבטיחה לחזור בהקדם לפנייתכם.

קצת עליי

אני לוטם מסיקה, עורכת דין לדיני עבודה עם ניסיון של למעלה מ-13 שנים. אני מלווה ומייצגת מעסיקים ועובדים בתיקים מורכבים בבית הדין לעבודה ובהליכי גישור, תוך מתן ייעוץ משפטי מקצועי, אישי ומדויק.

את משרדי, הממוקם בכפר יונה, הקמתי בשנת 2011 מתוך מחויבות להעניק ללקוחותיי ליווי משפטי המותאם לצרכיהם. כבוגרת קורסים מתקדמים בגישור ובדיקת שכר מוסמכת מטעם משרד העבודה, אני מספקת פתרונות משפטיים אפקטיביים תוך שמירה על דיסקרטיות מלאה. מוזמנים ליצור קשר לתיאום פגישה ולייעוץ משפטי בתחום דיני העבודה.

מומחיות המשרד

בדיקת תלוש שכר                               

זכיות נשים בעבודה                            

פיצויים לעובד שהתפטר                      

פיצויים לעובד שפוטר 

ייצוג מעסיקים

ARTICLES

מאמרים ומידע מקצועי בנושא פלילי

האם ניתן להפקיד משכורת לחשבון מוגבל?

כמעט לכל אחת ואחד מאיתנו יש חשבון בנק איתו אנחנו מתנהלים באופן שוטף. חשבון בנק פעיל מאפשרת לנו לבצע מגוון

שנה טובה מתחילה בהערכות נכונה…

תקופת החגים בפתח ועימה מגיע לפתחם של המעסיקים גם נושא זכויות (וחובות) העובדים בתקופה זו: ימי חופשה, עבודה במהלך חול

פיטורים שלא כדין

פיטורים שלא כדין: מורכבות משפטית וזכויות העובד במשפט העבודה הישראלי בעולם העבודה המודרני, היחסים בין מעסיקים לעובדים מוסדרים על

תפריט נגישות

יש לכם שאלה? צרו איתי קשר!