עו"ד מסיקה לוטם – עו"ד דיני עבודה

גירושין כאשר שני בני הזוג עובדים בעסק משותף

נתחיל באמירה כללית והיא שכל תהליך גירושין הוא תהליך מורכב ולא פשוט. הרי כאשר זוג מחליט להיפרד, הוא מחליט לוותר על חלק משמעותי בחיים של כל אחד מבני הזוג. זוגיות היא תמיד דבר יקר ערך ולכן, כאשר מחליטים על פרידה וכאשר מחליטים כי כל אחד מבני הזוג עכשיו ימשיך בדרכו, באופן טבעי, יעלו אתגרים שונים מעצם הבחירה הזו. כמובן, אם יש ילדים בתמונה, ממון משותף, על אחת כמה וכמה עסק אותו שני בני הזוג בחרו להקים ביחד. האתגרים רק הופכים מורכבים יותר. אבל בדיוק בשביל זה אנחנו כאן. אמנם, דרך מסך המחשב לא נוכל לייעץ לכם באופן אישי. אבל אנחנו בהחלט יכולים לתת לכם קצת מידע שיעזור לכם לקבל החלטות נכונות בהמשך. בואו נתחיל.

מה התפקיד של הסכם ממון והאם הוא רלוונטי בנושא גירושין

נתחיל מסיטואציה הנחשבת מבחינה משפטית קלה באופן יחסי. במידה ולשני בני הזוג יש עסק והשניים חתמו על הסכם ממון במהלך חייהם המשותפים, הפרידה תיעשה לאור ההסכמות באותו מסמך משפטי. כל עוד, כמובן, הוא עומד בקריטריונים אותם קובע החוק. ההסכם צריך להיות כזה שנחתם בהסכמה של שני הצדדים. ההסכם צריך היה להיות חתום בידי נוטריון או בית דין לענייני משפחה. תלוי במועד בו בחרתם לחתום על ההסכם המשותף. כאמור, כל עוד הוא עומד בדרישות החוק, כל שאתם צריכים לעשות הוא לפנות לעורך דין, לנסח את הסכם הגירושין ולעמוד בו. זו אמנם חוויה לא פשוטה, אבל היא בסך הכל לא כזו המעלה אתגרים במישור המשפטי. לכן, במידה ויש לכם עסק משותף ואתם עוד מתלבטים, אלו בדיוק המקרים בהם כדאי לשכור עורך דין גירושין או כזה המתמחה בתחום הסכמי ממון ולחתום על מסמך משותף. כדי למנוע הרבה עוגמת נפש בהמשך וכן הלאה.

גירושין

מה עושים במידה ואין הסכמים קודמים

אז אנחנו צריכים לשאול את עצמנו במקרה הזה כמה שאלות. קודם כל, האם מדובר על עסק בו שני בני הזוג עובדים וממנו הם מרוויחים את לחמם. יש מקרים בהם רק בן זוג אחד עובד למשל, אז הצד השני, יקבל משהו מהזכויות הפנסיוניות וכן הלאה. אבל לא בהיכרח יהיו לא זכויות בעסק. אנחנו גם צריכים לשאול את עצמנו, כמובן, האם מדובר על מקרה בו לאחד משני בני הזוג היה עסק לפני הנישואין ולאחר מכן בת הזוג או בן הזוג הצטרפו בתור עובדים לאותו עסק. או האם מדובר על סיטואציה בה שני בני הזוג הקימו ביחד עסק משותף. כל הפרטים הללו חשובים ויכולים להשפיע באופן דרמטי על פסיקת בית המשפט. אם אתם נמצאים כעת בצומת דרכים ולא בטוחים איך נכון לפעול לטובתכם, תמיד טוב לפנות לקבלת עצה של עורך דין גירושין. מי שמכיר את התחום היטב ידע לייעץ לכם בזמן אמת. בכל אופן, במידה ומדובר על עסק השייך בחוק לאחד מבני הזוג, הצד השני יקבל סוג של פיצוי, זכויות פנסיוניות וכדומה. במידה ומדובר על עסק השייך לשני הצדדים, אז הסיטואציה הופכת הרבה יותר מורכבת.

איך מחלקים עסק משותף הלכה למעשה במצב של גירושין

אז באמת המקרה המורכב ביותר הוא כזה העוסק בחלוקת עסק השייך לשני הצדדים. במקרה כזה קיימות שלוש אפשרויות:

  1. אפשר למכור את העסק לגורם שלישי וחלק את הפדיון שווה בין שני הצדדים.
  2. קיימת אפשרות להעביר את הזכויות על העסק לאחד מבני הזוג: במקרה כזה יש לחשב את שווי של העסק כמו גם את הרווחים העתידיים ולפצות את זה אשר בוחר לוותר על חלקו.
  3. תוכלו להמשיך לעבוד בעסק ביחד: יש מי שרוצים לחתום על הסכם גירושין אשר כולל סעיפים כאלו ואחרים. עם זאת, רוצים להמשיך בעבודה משותפת בעסק. האפשרות הזו קיימת כמובן. חשוב להקפיד ולחתום על הסכם ברור בין שני הצדדים.

בכל אופן, תמיד טוב לפנות לקבלת מענה אצל עורך דין גירושין. כדי שתוכלו להילחם על הזכויות שלכם במידת הצורך וכדי שתדעו מה כדאי לכם לעשות לאורך הדרך.

 

 

לקבלת ייעוץ משפטי
054-957-5708
השאירו פרטים ואנו נחזור אליכם!
סגירת תפריט
שליחת הודעה
Call Now Button